livsenergi

En sida om att hitta en sund livsstil och mer energi i vardagen.

Vad är det som tar energi då?

Publicerad 2012-03-30 11:27:29 i Hälsa

Vilka faktorer är det som gör att vi blir så trötta och inte har någon energi kvar? För min egen del så upplever jag att för lite sömn är katastrofalt. En natt klarar jag av, men blir det flera nätter i rad då är det tuffare. För lite motion är också en stor bov i dramat och efter en dålig nattssömn så kan det bli en ond spiral med dålig kost och att vi hoppar över promenaden eller cykelturen som annars får oss att känna oss lite piggare. Långvarig stress och att känna att vi saknar mening med det vi gör är inte heller speciellt upplyftande. Hur blir det då om vi inte heller trivs på jobbet eller i skolan för att vi inte känner oss välkomna eller uppskattade? Kanske inte ens har något att gå till? Kanske inte hinner med allt vi borde ha gjort?! Att tänka på dessa saker kan kännas jobbigt men faktum är att om vi identifierar detta så borde vi kunna göra något åt det. Inte så lätt alla gånger men en av sakerna till att börja med då?
Ett exempel kan vara att du sovit dåligt en natt och i stället för att gå och läsa tidningen dricka två koppar kaffe och tänka att det är så jobbigt och dagen kommer att kännas oändlig, faktiskt provar att gå en promenad i stället. Dricker ett stort glas vatten och går ut och går i 30 minuter och kommer sen hem och äter en god frukost och duschar. Det kan vara värt ett försök. :)
I skolan läser vi nu om stresshantering, så räkna med att det kommer en del om det snart. :)
Gör dig en härlig dag och en fantastiskt trevlig helg! 
På väg hem från Hasseludden Yasuragi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lisa Engberg

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av hälsa och beteendeförändringar och läser därför nu till hälsopedagog på GIH, Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm. Det är en treårig utbildning med allt från fysisk aktivitet och beteendevetenskap till ekonomiska kalkyler för hälsoinsatser.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela