livsenergi

En sida om att hitta en sund livsstil och mer energi i vardagen.

"Proteinfugdebollar"

Publicerad 2012-11-28 21:07:43 i Recept

Idag har jag provat att göra "Proteinfudgebollar". Det är små bollar som är enkla att göra och fungerar bra som mellanmål. Receptet hittade jag på www.tasty-health.se där jag numera provar mig igenom en hel del recept. :) Så vill du hitta andra bra recept som liknar detta så besök den sidan eller ta del av mina "provbakningar" här. Har ni andra tips på bra bloggar med liknande recept så tipsa mig gärna. :)

Proteinfudge-bollar
2 port, ca 10 små bollar

1 skopa (30g) vassleproteinpulver vanilj
1 dl havregryn
1 msk mandelsmör
1 msk riven kokos
1 msk mandelmjöl
1/2 msk hela linfrön (hade jag inte hemma men det gick bra utan)
0.25 dl vatten
Valfritt: 1 tsk krossade kakaobönor/cacaonibs
Ev sötning (1/2 msk stevia strö el 1 tsk honung)


1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och använd händerna för att forma ihop en seg massa. Om det är för smulig ha i några droppar i taget för att få ihop degen.
2. Forma till små bollar och förvara i kylen.

Näringsvärde per portion (ca 5 bollar):
225 kcal
17 g protein
12,5 g kolhydrater
11 g fett

Nyttiga och goda pepparkaksmuffins

Publicerad 2012-11-20 21:12:00 i Hälsa

Idag har jag bakat pepparkaksmuffins utan socker och gluten. De blev jättegoda och saftiga. De blir en favorit i jul. Självklart tänkte jag dela med mig av receptet som jag hittade på www.tasty-health.se Jag gjorde om receptet lite och det var till en liten form så jag gjorde dubbel sats. Smeten kan användas till muffins eller sockerkaksform.

Mjuk pepparkaka eller muffins
3 dl havremjöl
3 skopor vassle proteinpulver vaniljsmak
1 tsk bakpulver lite drygt
4 tsk pepparkakskrydda
5 msk stevia vital steviasocker
2 krm salt
2 krm bourbon vaniljpulver(äkta vanilj)
4 msk osötat äppelmos
2 dl mjölk av ngt slag
2 äggvita

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa lite. Häll i en smord form eller muffinsformar. Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Håll koll så att du inte gräddar för länge för då blir kakan torr. Ha en provsticka redo. Saftig men inte lös ska den vara. Så gott att jag inte behöver baka den annars väldigt goda mjuka pepparkaka vi brukar ha. :)

Jag kan verkligen tipsa om att besöka ovanstående sida då det fanns många intressanta recept.

Är du stressad?

Publicerad 2012-11-13 12:11:27 i Recept

Jag har flera människor omkring mig som fått känna på hur det är när hälsan sviker. De måste helt plötsligt släppa allt i sin fartfyllda vardag för att "lappa ihop" kropp och själ. Att vi lever i en allt mer stressfylld vardag med höga krav på oss själva och från andra som vi får svårt att leva upp till tar så småningom ut sin rätt. Stress är en reaktion i våra kroppar som vi klarar i korta stunder. Stress är till för att rädda oss när vi plötsligt måste fly eller liknande. Långvarig stress däremot bryter ner och skadar oss. Om vi går med ett i stort sett konstant stresspåslag så leder det tillslut till att kroppens system rubbas och vi får svårt att koppla av fast att vi vilar.
Så ta en paus ibland, gör saker som du mår bra av och värdesätt dina nära relationer. Tacka nej till sånt som du faktiskt inte orkar eller hinner och sätt på så sätt gränser. Och gör det nu! :)

Om

Min profilbild

Lisa Engberg

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av hälsa och beteendeförändringar och läser därför nu till hälsopedagog på GIH, Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm. Det är en treårig utbildning med allt från fysisk aktivitet och beteendevetenskap till ekonomiska kalkyler för hälsoinsatser.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela