livsenergi

En sida om att hitta en sund livsstil och mer energi i vardagen.

Borta bra men hemma bäst...

Publicerad 2012-07-20 12:40:27 i Träning

I alla fall när det gällde träningsanläggning i det här fallet. Det var skönt att vara tillbaka på gymmet igen. Jag tränade i det så kallade "Fitnessroom" de hade på hotellet i Turkiet men där fanns väldigt lite utrustning och ingen AC. Så nu var det skönt att vara tillbaka på det gym jag är van att träna på.:) Jag delar upp träningen på olika delar av kroppen när jag styrketränar. Det behöver du inte göra om du bara styrketränar ett par gånger i veckan eller precis börjat träna. I tisdags tränade jag rygg och mage och igår bröst och triceps. Det är ganska häftigt hur tydligt det blir vilka muskler jag tränat eftersom det är där jag har träningsvärk. ;) Nu är vi på väg för att hälsa på kompisar på deras lantställe. Det ska bli jättemysigt. Dom har renoverat gäststugan så nu kan vi bo över. :) Jag har smygit ner mina löparskor också och ska försöka komma iväg på en runda. Trevlig helg! 😊

Mental förberedelse

Publicerad 2012-07-16 10:27:55 i

Mentalt så försöker jag förbereda mig på att komma hem. Just nu ligger jag i en solstol och njuter av att ha en stund för mig själv. Under tiden har jag skrivit en inköpslista på vad vi ska handla för mat när vi kommer hem. Norah saknar mjukt bröd och våfflor. Jag längtar efter mandelmjölk och proteinpulver med chokladsmak i en god drink. Jag har skrivit recept i tidigare inlägg om du vill göra egen mandelmjölk. Den färdiga som finns att köpa innehåller socker av ngt slag. Bättre att söta med steviasocker tycker jag. När jag kommer hem ska jag också försöka mig på att hitta på bra recept på gluten, laktosfri och sockerfri bakning. Det är bara att börja laborera. Mandelmjöl kan vara bra att ha hemma då. Jag skriver det på listan. :)

Shopping i Alanya

Publicerad 2012-07-15 09:58:46 i

Igår var vi till Alanya och handlade lite kläder. Det mesta vi hade med oss är smutsigt och behöver en omgång i tvättmaskinen. Vi tog en taxi till stan och röjde runt med båda barnen i en av butikerna med stort källarplan med AC. Det gick över förväntan. Lite lunch på en restaurang innan vi fick lov att slänga in de två trötta i en taxi och åka tillbaka igen. Där somnade de gott. De blev mycket färger och glitter på kläderna som när tjejerna fick välja. Stökigt att shoppa med barn, ja men skönt att se lite annat.:) Imorgon kväll åker vi hem. 40 grader och sol idag. Jag ligger vid poolen och njuter av solen medan Norah är på Bamseklubben och Leila och Simon sover. Skönt!!!

Semester i Turkiet

Publicerad 2012-07-13 09:47:15 i

Vi är just nu i Turkiet på semester. Det är runt 34 grader varmt och sol, sol, sol.:) Vi bor utanför Alanya på Club Dem Spa & resort och det är ett jättefint hotell med bra och trevlig personal. Vi får hjälp med att hitta glutenfri mat till Norah i restaurangen. Det är så skönt att slippa laga mat, tvätta och städa. Om fyra dagar åker vi hem. Jag hoppas att ni också har en skön semester. Nu ska vi frossa i den goda frukten här och bada. :)

Om

Min profilbild

Lisa Engberg

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av hälsa och beteendeförändringar och läser därför nu till hälsopedagog på GIH, Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm. Det är en treårig utbildning med allt från fysisk aktivitet och beteendevetenskap till ekonomiska kalkyler för hälsoinsatser.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela