livsenergi

En sida om att hitta en sund livsstil och mer energi i vardagen.

Familjekaos!

Publicerad 2012-08-20 11:07:05 i Hälsa

Jag kan ibland plötsligt tänka att jag bara älskar mitt liv.Inte så där som när det hänt något roligt eller bra utan bara så där, mitt i ingenting. Eller borde jag säga mitt i livet. Är det konstigt eller ovanligt? Jag vet inte. Det är inget jag pratat med människor om så jag vet faktiskt inte. Men känslan är skön och tillfredsställande och ibland undrar jag vad den kommer utav. Kanske bara en stund då jag hinner reflektera? Livet som gift och småbarnsförälder kan vara krävande och tufft och ibland undrar jag om det ska behöva vara så jobbigt och tjafsigt. Jag inser samtidigt att jag inte vet hur jag skulle klara mig utan det. Jag älskar min familj och skulle inte vilja byta någon karriär eller ogjord resa mot det vi har. Jag inser att det är så mycket som har med hur vi upplever saker och det i sin tur kan ha med så basala saker som att vi fått vara ifred en stund, sova och äta ordentligt. :) Det blir lite enklare att ta att stora får ett utbrott och ligger och skriker och sliter sig i håret och att lilla smetar in hela kroppen i yoghurt... så mycket enklare. Föräldraskap handlar för mig om ett teamwork. Med teamwork menar jag att avlösa varandra ibland och låta den andra få vila lite eller göra något för att hämta ny energi. Att ordna med barnvakt vid andra tillfällen än vid bröllop och fest så att man får möjlighet att prata i lugn och ro och äta varm mat. ;)Vi kan inte alltid påverka vad som händer runtomkring oss men vi kan välja hur vi tänker kring det och låter det påverka våra känslor. Lätt? Knappast! Jag inser att det nog är den största utmaningen jag har i mitt liv... jag jobbar på det... :)

Ett gott skratt förgyller livet!

Publicerad 2012-08-08 11:03:53 i Hälsa

Ett gott skratt förlänger livet heter det men jag skulle vilja ändra på det. Jag menar det väsentligaste måste väl ändå vara att vi mår bra här och nu och försöker njuta av våra liv. För en gångs skull finns det något gott som är nyttigt och trevligt med direkteffekt! Jag menar annars är det - äta kakan nu och må bra för stunden eller låta bli för att må bättre sen. Nu när vardagen drar igång igen för många så kan det kännas som det roliga är över att vi måste vänta ett helt år tills allt det trevliga kommer igen, eller? Jag menar att kanske är bra att hitta glädje och humorn i vardagen oberoende av väder och ledighet. Det kan kännas svårt i en vardag full av måsten och möten. Min strategi för den här hösten blir att försöka boka in roliga saker lika flitigt och bestämt som jag bokar in "måstesaker". Det börjar redan på lördag då min fina syster tar barnen så att vi kan hälsa på mina underbara vänner som äntligen fått sin lilla bebis. Inte nog med det så ska vi till Fotografiska och titta på utställningar, lyssna på livemusik och äta en bit. En bra plan tycker jag! :) Rea på Alewalds kan göra mig glad! :)

Om

Min profilbild

Lisa Engberg

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av hälsa och beteendeförändringar och läser därför nu till hälsopedagog på GIH, Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm. Det är en treårig utbildning med allt från fysisk aktivitet och beteendevetenskap till ekonomiska kalkyler för hälsoinsatser.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela